Qbuzz

visuele identiteit

Üppig is door Rob van Holten en Leon Struijk, voormalige bestuursleden van Connection, gevraagd een merkidentiteit te ontwikkelen voor de nieuwe busmaatschappij Qbuzz.

Üppig weet uit ervaring dat een concessie weliswaar gewonnen wordt op de inhoud van de bieding, maar dat de toegevoegde waarde van een perfecte presentatie niet onderschat mag worden. Het idee was om de bieding er dusdanig professioneel uit te laten zien dat de concessieverlener zou kunnen denken dat het bedrijf al jaren bestaat. Wellicht essentieel voor een nieuwkomer in deze markt. Üppig ontwierp op basis van de emotionele waarden: vertrouwen, trots en betrokkenheid de visuele identiteit van Qbuzz. Als enig Nederlands busbedrijf was het claimen van de kleur oranje natuurlijk evident, ondersteund met andere kleuren uit de prinsenvlag: wit en blauw. Vervolgens heeft Üppig de visuele identiteit doorvertaald naar een uitgebreide range aan uitingen zoals de introductiecampagne, route-informatie in de bus, informatiemateriaal, businterieur en het bedrijfsuniform. Nadat de concessies ook daadwerkelijk aan Qbuzz gegund werden kon de stijl direct geïmplementeerd worden. Onze aanpak heeft daardoor bewezen succesvol te zijn.

Qbuzz rijdt tegenwoordig in de gebieden Zuidoost Friesland, regio Rotterdam en regio Groningen en Drenthe en heeft daarmee direct het grootste aandeel van busvervoer in Nederland.

toepassingen
Visuele identiteit, correspondentie-drukwerk, busbelettering en presentatiemateriaal.

QBU_concept-02


conceptbeeld: de prinsenvlag, oranje-blanje-bleuQBU_concept-03


kleurdefinitieQBU_concept-05

Qbuzz lettertypenQBU_concept-06


beeldtaalQBU_concept-04


pictogrammen stijlQBU_concept-07


campagneformat : Q helpt u verder.QBU_concept-08-08


huisstijl uitingenQBU huistijl-01


aanbestedingsmapQBU_aanbestedingsmap


infografiekenQBU_kaart


beletteringQBU_bus 2


interieurQBU_invalide


informatiedragersQBU_screen

© 2020 Üppig

© 2020 Üppig